webredactie info bezoeker wwv15De webwinkelvakdagen 2015 bezocht ik op woensdag 22 januari. Ik heb een aantal lezingen gevolgd, schudde hier en daar een hand en heb rondgelopen tussen alle stands.

Er waren veel aanbieders op het gebied van fulfilment en affiliate marketing.

Fulfilment – hoe schrijf je dat?

Fulfilment is kort gezegd het trajact vanaf het moment dat een klant bestelt tot en met de klantenservice nadat de bestelling is afgeleverd en betaald.

Maar hoe schrijf je dat?

Op de wwv15 waren de meningen verdeeld. De meeste stands gebruikten de schrijfwijze die ik gebruik, maar bij een enkeling was het fulfillment. En dat het helemaal niet eenvoudig is zie je op veel websites terug. Beide schrijfwijzen worden door elkaar gebruikt. Of het is op de website eenduidig, gebruikt iemand op linkedin de andere (verkeerde) schrijfwijze. Ook gebruikt worden fullfilment en fullfillment.

De juiste Nederlandse spelling is fulfilment.

De variant fulfillment is de Amerikaanse spelling. In Engeland is de spelling gelijk aan de Nederlandse. Alle andere varianten zijn verkeerd.

tip: benoem lastige woorden in je stijlgids en zorg ervoor dat alle betrokken medewerkers op de hoogte zijn.

Affiliate Marketing

Ook bij dit woord struikelt men nog wel eens over de ‘effen’ en de ‘ellen’. Het is affiliate, met de betekenis aanverwant, depot of filiaal.

Een algemene uitleg lees je op de Wikipedia pagina over affiliate marketing*.

*als ik bedrijven of merknamen noem doe ik dat spontaan, op geen enkele wijze is er sprake van affiliate marketing in mijn publicaties.

 

Stockfoto en smoothie

Mijn online verslag over de webwinkelvakdagen via storify. Fris en fruitig, over stockfoto’s en smoothies op de webwinkelvakdagen. Maar ook over chocolade en oploskoffie. En de slideshares van de lezingen die ik gevolgd heb.

Reacties zijn uitgeschakeld