twittercolumn sandraTwitter hét social medium voor de snelle en vooral korte berichten. Naast waardevolle informatie, links naar het nieuws en huishoudpraat vind je op Twitter ook prachtige verhalen en gedichten.

Een heel verhaal op Twitter, in één tweet?

Ja hoor, ook dat kan!

Meerder keren per week deel ik verhalen via een twittercolumn. Ik kwam in aanraking met de ultrakorte columns door een oproep mee te doen aan de #twittercolumn. Observaties uit het dagelijks leven samengevat in 126 karakters. Want door het gebruik van de speciale hashtag, is het aantal te gebruiken posities nog maar 126.

Twittercolumn

De bedenkster van deze vorm van columns schrijven is Diana van Ewijk. Zij schreef er een handleiding over, publiceerde twittercolumnbundels en heeft een offline twittercolumn in het dagblad Metro. Wekelijks wordt een twittercolumn van Diana geplaatst en geeft ze ruimte voor een tweet van een andere twittercolumnist. Ik ben trots, ook één van mijn columns stond in de Metro.

Probeer het ook eens, word een twittercolumnist. Wel eerst de gratis twittercolumngids lezen met daarin de spelregels. De twittercolumn moet bijvoorbeeld exact 140 tekens zijn. Dus niet smokkelen met spaties of afkortingen. Puzzelen met woorden, dat is de Twittercolumn. Ik vind het erg leuk om te doen.

Inspiratie

Nieuwsgierig naar waar ik de inspiratie voor mijn twittercolumns vandaan haal? Dat lees je in het interview met mij. Een twittercolumn kan overal over gaan.


Je houden aan één vast thema is ook goed. Ik denk nog aan een kookrubriek, of in ieder geval iets met eten. Laat je het weten als jij ook de stap maakt en twittercolumnist wordt?

Er zijn veel verhalenvertellers en ook dichters actief op Twitter. Zij vertellen in één tweet van maximaal 140 posities een verhaal of een gevoel. Bijvoorbeeld Merel Morre, stadsdichter van Eindhoven, die prachtige situaties en emoties beschrijft in haar gedichten.


En Diana, zij is dol op draadjes. Creatief met draad, en ook met woorden.

Welke Twitter verhalenvertellers ken jij?

twittercolumn mirjam

Reacties zijn uitgeschakeld