start Pop-up now 2015.De popupsummit, een inspiratiedag over het fenomeen Pop-up. Pop-up winkels en bedrijven zijn veel meer dan een tijdelijke opvulling van een leegstaand pand. Ze geven een straat of wijk extra kleur en vitaliteit. Nieuwe ontmoetingsplaatsen worden gecreëerd. Pop-ups worden door enthousiaste mensen gestart. Die op hun beurt bestaande winkeliers inspireren.

“It’s all about people and places, not buildings and places.”

Ibrahim Ibrahim trendwatcher en directeur van Portland Design in Londen beschijft enthousiast hoe het winkellandschap verandert. Dat wij, de consument, meer en meer verlangen naar sfeer, ervaring en verhalen.

“It’s not about buying and selling, but about experience and telling.”

Pop-up ondernemers en citymanagers deelden hun ervaring en kennis. Ondernemers die proefwinkels startten als pop-up en die nu een vaste winkel hebben. Steden die regels vereenvoudigen om pop-ups makkelijker een vergunning te verlenen.

Online bekendheid

Online communicatie is voor pop-ups onmisbaar. De periode waarin zij aan promotie kunnen doen is relatief kort. Via social media is het nieuws snel te verspreiden. Als het pop-up concept wordt bedacht is daarbij direct aandacht voor de online media. Een strategie voor een website en passende social media.

Heb je plannen voor een pop-up of online promotie voor je winkel? Ik kan je adviseren en begeleiden.

Start Pop-up Now 2015 is een initiatief van Caroline de Jager en Rupert Parker Brady.
Rupert schreef ook De doorbraak van 2015: pop-up retail.

Social media verslag via Storify

Reacties zijn uitgeschakeld