94/63/1-48/7Social media gebruik bij evenementen is niet meer weg te denken. En het werkt blijkt uit onderzoek. Plaatst jij een bericht op Twitter of een foto op Instagram om te delen dat je een evenement bezoekt? Of quote je een toonaangevende spreker op een congres?  

online verslag

Interactie via social media wordt gebruikt voor het stellen van vragen. Of voor een quiz of prijsvraag, de mogelijkheden bedenk jezelf. Een live verslag via Twitter, Facebook of Instagram vergroot je bereik. Voor, tijdens en na afloop van je evenement. Beurzen, workshops, symposia of bedrijfsfeesten, de events zijn makkelijk te volgen voor iedereen. Ook voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn en belangstellenden uit een andere zaal of locatie. Via de speciaal gekozen #hashtag kunnen zij actief meedoen.

Wat mij betreft zijn met name Twitter en Instagram zeer geschikt.

Maar wat blijkt?

Amerikaans onderzoek toont aan dat het populairste social medium Facebook is. In Amerika in ieder geval.

“It’s all about the people, people!”

is de conclusie van eventmarketingbureau Sparks en enquêtebureau Exhibit Surveys, Inc. in hun rapport Social Media and Events: Connecting the Dots. De redactie van Socialmedia.nl heeft een handige samenvatting van het onderzoek gemaakt. Het blijkt dat congres- en evenementbezoeker wel degelijk gebruik maken van de social media. Het gebruik van social media werkt.

“Zet je bezoekers of deelnemers centraal en er wordt naar hartenlust ‘geshared’, ‘getagd’ en ‘geliket’ “. 

Organiseeer jij binnenkort een evenement of ben je deelnemer? Gebruikt social media als tools voor eventmarketing.

Lees ook de mogelijkheden van social media via je online verslaggever.

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn uitgeschakeld