tractor wat kun je ermeeHij had ervan gehoord; show don’t tell!

De website heeft hij aangepast, hij laat zien wat hij in huis heeft. Prachtige foto’s van zijn materieel.
Indrukwekkende foto’s van tractoren met de technische specificaties uitvoerig beschreven. Diverse landbouwwerktuigen, de eigenaar ernaast op de foto. Hij zo trots als een pauw. En terecht, een mooi bedrijf. Zelf opgebouwd en groot gemaakt.

Maar help je de lezer met die mooie foto’s? Show don’t tell toch? Niet helemaal.
Laat zien en leg uit wat je met dat materieel doet. Het materieel is je gereedschap. Vertel welke werkzaamheden je ermee verricht. Plaats ook foto’s waarop je de werkzaamheden uitvoert. Zo weet de lezer of hij bij jou moet zijn. Dat jij zijn probleem oplost of vraag beantwoordt.

Kapsalon

kapper droogkapKijk eens op een willekeurige website van een kapsalon. Zie je daar een technische beschrijving van de föhn of de droogkap? Welk merk scharen en messen ze gebruiken? Nee, ze tonen wel nieuwe modellen en metamorfoses. Nieuwe trends en de producten die je thuis kunt gebruiken. De lezer wil thuis ook zijn nieuwe kapsel kunnen stylen.

Tandarts

Gek toch dat we ook op de website van de tandarts geen technische details verwachten. Hoeveel rotaties de boor maakt in een minuut? Hoe alle instrumenten heten die ze gebruiken? Wij lezers willen de mooie resultaten zien. Voor- en nafoto’s. De mogelijkheden en kosten van de behandelingen. tip: kijk uit met stockfoto’s.

Loonwerker

De loonwerker aan het begin deed zijn best. Op de homepage ben je “Welkom op deze website.” en lees je dat “wij flexibel, klant- en servicegericht zijn”. Ik heb hem tips gegeven en hij heeft de website aangepast. De nietszeggende begrippen zijn verdwenen. Zijn bedrijf blijft een ‘wij’, hij werkt samen met andere loonwerkers.

“In het maaiseizoen werken wij zeven dagen in de week tot het gras droog binnen ligt.” Dat is pas flexibel!

Hij toont trots zijn gereedschap, en vertelt nu ook wat hij ermee kan.

Technische bedrijven

Ook ondernemers in de techniek, vergeet niet te vertellen wat er met de technische snufjes kan. Wat levert het de lezer op? Welke oplossing heb jij voor hun probleem.

 

Hoe heb jij dat op je website gedaan?

Ik kan je daarbij helpen als je online assistent.

 

 

Reacties zijn uitgeschakeld