mobielvriendelijke websiteWe hebben het allemaal gelezen of gehoord; vanaf 21 april 2015 moet je website mobiel vriendelijk zijn!

Nieuw van Google?

Nee niet helemaal, Google vond mobiel vriendelijke websites al veel eerder positief. Maar nu wordt echt rekening gehouden met het device waarmee je een zoekopdracht hebt geplaatst. Dus als je jouw mobiel gebruikt, laat Google in de zoekresultaten eerst de mobiel vriendelijke websites zien.

Logisch toch, de meest geoptimaliseerde antwoorden voor jouw zoekvraag.

Niets zo vervelend als een website bekijken met je mobiel, terwijl de website hiervoor niet geschikt is.

Geef je dezelfde zoekopdracht via een pc of tablet, kan het resultaat dus anders zijn.

Er is een handige tool waarmee je eenvoudig kunt zien of jouw website mobiel vriendelijk is. Meten is weten nietwaar? De test doe je hier mobiel-vriendelijke-website-test. Die test controleert hoe de website eruit ziet op een smartphone. Maar belangrijk is ook de snelheid waarmee de pagina’s laden op de verschillende devices. Daar heeft Google een developers tool voor PageSpeed Insights.

tip: vraag of kijk na als je een pop-up gebruikt, en wat daar de gevolgen van zijn. Er zijn helaas nog steeds pop-ups die je via mobiel (bijna) niet weg kunt klikken. De bezoeker moet wel vasthoudend zijn om dan op de pagina te blijven.

Mobile-friendly

Wij maken steeds meer gebruik van tablet en smartphone. In de statistieken van je website kun je zien of bezoekers via desktop, tablet of mobile de website hebben bekeken.

Google heeft een aantal handige tools om je website te optimaliseren voor mobiele apparaten.

Mobiel vriendelijke webshop

Vooral bij webshops blijken consumenten eerst via mobiel te snuffelen en dan via desktop uiteindelijk te bestellen. In dat geval denk je de meeste conversie via desktop te hebben, terwijl het zoeken al via mobiel is gebeurd. Is je website dan niet mobiel vriendelijk, word je niet gevonden met alle gevolgen van dien.

Wat de uiteindelijke impact van deze nieuwe ontwikkeling is, merken we de komende tijd.

Mens vriendelijke website

De zoekmachines zijn ‘slim’. Aan de hand van vele parameters en ingewikkelde algoritmen wordt de rangorde van een website bepaald. Wat is dan belangrijk? In ieder geval dat de website voor de bezoeker duidelijk is, een mens vriendelijke website. Daarbij helpt een heldere structuur, relevante informatie, relevante links, goed leesbaar. Benoem het probleem of de vraag van je klant, gebruik hierbij specifieke zoekwoorden. De zoekmachines houden ook rekening met deze zaken bij het indexeren.

Kijk zelf eens welke websites prettig lezen.

 

 

 

 

Reacties zijn uitgeschakeld