bron: Flickr the Commons

bron: Flickr the Commons

Ben je ondernemer in de bouw, heb je een installatiebedrijf, ben je loodgieter of hovenier? Dan ken je de regeling voor het toepassen van het laag btw tarief. Verbouwen en renoveren van woningen en tuinen valt tijdelijk onder het 6% btw tarief. Het tarief mag toegepast worden op alle arbeid. Dus ook op de arbeid van de architect die de bouwtekeningen maakt en het werk van de hovenier of tuinman die de tuin opknapt.

De belastingdienst heeft de regeling verlengd tot 1 juli 2015. Voor alle verrichte arbeid tot die datum geldt het aangepast tarief. Geen nieuwe regeling dus, maar wel een verlenging van de periode.

Weet jouw klant dit ook al?

Maak je klanten attent op deze gunstige regeling. Nu kan het nog. Je kunt een speciale actie bedenken of je prospects een speciale aanbieding doen. Belangrijk is je klanten op tijd te informeren. Over zes maanden is de regeling voorbij.

De belastingdienst heeft een lijst met werkzaamheden opgesteld die onder deze regeling vallen. Daar staan verrassende klussen tussen; installeren sauna, schoorsteen vegen, vernieuwen erker en onderhoud terrazzo vloer. Dus zeker interessant voor particulieren. Zij zijn tenslotte degene die voordeel hebben bij het verlaagde btw tarief.

Stichtingen en verenigingen die geen btw-aftrek kunnen toepassen hebben ook groot voordeel. Plan werkzaamheden voor deze ondernemingen nog in voor 1 juli 2015.

Hoe pak je dat aan?

Zorg ervoor dat de informatie op de website klopt. Vertel dat de regeling is verlengd tot 1 juli 2015 en bij welke werkzaamheden de regeling toegepast mag worden. Kijk welke klussen je komend half jaar nog kunt en wilt doen. Benoem die werkzaamheden, wees duidelijk. Maak specifieke aanbiedingen. Bied je klant een keurig opgeknapte woning of tuin tegen een gunstig tarief.

En dat nog voor de zomer!

Reacties zijn uitgeschakeld