instagram nieuws webredactie infoInstagram heeft een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd de laatste weken. De meest opvallende op een rij.

Accounts wisselen

De wijziging waar zoveel mensen op zaten te wachten. Gewoon eenvoudig in Instagram zelf wisselen tussen verschillende accounts. De accounts die je beheerd kun je eenvoudig toevoegen bij de instellingen.

Je hebt misschien een privé account, een zakelijke account en een account met een uit de hand gelopen hobby? Niet meer in- en uitloggen, gewoon switchen bovenin het scherm. Fijn!

Interessante berichten eerst

Dat het ging gebeuren was wel duidelijk maar wanneer… Instagram laat de berichten niet meer op volgorde van tijd zien, ze zijn niet meer chronologisch gerangschikt. De berichten worden nu getoond op volgorde van je interesses en interactie met de andere gebruikers. Instagram zegt alle berichten te laten zien, maar het algoritme ook aan te passen aan de hand van de wensen en de feedback van de gebruikers.

Voorstanders zeggen dat het de inhoud van de berichten aanmerkelijk zal verbeteren. Goede content en interactie met de andere Instagrammers is waar het om draait. Tegenstanders noemen het de ondergang van hun favoriete social media kanaal.

Video tot 60 seconden

Niet meer beperkt tot 15 seconden maar een volle minuut mogen de video’s op Instagram nu zijn. In de betaalde berichten bestond de mogelijkheid voor langere video al, en dat is nu voor iedereen beschikbaar.

De 15 seconden worden heel creatief ingevuld. NOS kort weet in 15 seconden een nieuwsitem te maken. Instagrammers die korte vlogs maken en in 15 seconden to the point moesten komen. Creatieve Instagrammers maken inventieve stopmotions en bewegende illustraties.

Dat hoeft natuurlijk niet te veranderen, maar je hebt nu in ieder geval iets meer tijd als dat nodig is. Maar is je video niet interessant dan ben je de kijkers na 10 seconden toch kwijt.

Video kanalen in de zoekfunctie

Via Instagram explore, het vergrootglas op je scherm, worden foto’s getoond die misschien interessant voor je zijn. Een lijst waar je doorheen kunt scrollen en schuif je je scherm naar beneden dan komt er een nieuwe lading ‘voorstellen’. Nu video steeds belangrijker wordt komt Instagram ook met video voorstellen in de explore functie.

Deze nieuwe functie komt eerst in Amerika beschikbaar en wordt later ook in andere landen uitgerold.

Wat nog meer?

Stilstand is achteruitgang in het digitale tijdperk. De wijzigingen van Instagram en de andere social media kanalen brengen ook weer hele mooie nieuwe dingen. De trend is video, de verwachting is dan ook dat daar de focus voor de vernieuwingen op ligt. Nieuwe functies, extra mogelijkheden, nieuwe apps, het komt er zeker aan.

Bij één van de wijzigingen op het Instagram Blog was de uitspraak:

“This is one step of many you’ll see this year.”

Ik ben benieuwd!

 

 

Instagram TrainingInstagram Training

Ontdekken hoe jij Instagram kunt inzetten in je bedrijf?
Ik geef een korte training met aandacht voor Social media strategie, Smartphone foto
grafie en het gebruik en de toepassing van Instagram.
Een praktische Instagram training zonder poeha.

 

 

 

Reacties zijn uitgeschakeld